Rólunk

Oldal

A ZASZ-os csapat tagjai, akik részt vettek a Szilveszteri futáson 2016-ban

Zalaegerszegen és környékén mindig is sokan voltak, akik szerettek futni.

Sokan csak hobbiból (egészségük érdekében vagy a szabadidő értelmes eltöltéseként) de szép számmal akadtak olyanok is, akik különböző távú és rangú versenyeken eredményesen szerepeltek. Sokáig azonban a hosszútávfutóknak nem volt szervezett közösségük, sokan egyáltalán nem vagy csak véletlen találkozások révén ismerték egymást. Egészen 2007-ig.

Ekkor ugyanis néhányan elhatároztuk, hogy összefogunk, és más városok pozitív példája alapján közös csapattá formáljuk az egerszeg környéki futókat. A kezdeményezést már a legelején örvendetesen nagy érdeklődés, lelkesedés kísérte és a létszám azóta is növekszik

Akik szeretik a futást, kitűnő közösségre leltek az Aszfaltszaggatók társaságában. Az évek során számtalan szép közös futóélmény, számtalan közösen vállalt és megoldott feladat van a hátunk mögött, amikre nagyon jó szívvel emlékezünk vissza. A csapat befogadó természetű: örömmel fogadtunk minden új tagot ( lányokat, fiúkat, hölgyeket, urakat egyaránt), és a közösségben megtalálták a helyüket a hobbiból kocogók éppen úgy, mint a legkeményebb versenyekre tudatosan készülő, rutinos versenyzők. A legszűkebb mag aktív kezdeményezésének és sok ember munkájának köszönhetően számos megvalósult ötletről számolhatunk be: rendszeres edzésekről, versenyeken való közös részvételről, saját verseny igen sikeres megrendezéséről, családi, főzőcskézős nap megszervezéséről, valamint a közösségi élet különböző fórumainak (weboldal, blog, levelezőlista) megteremtéséről. A csapat legnagyobb összetartó ereje mégiscsak a futás

A társaság nagyon színes: akadnak a tagok között tájfutók, túrafutók, duatlonosok, triatlonosok, maratonfutók, ultrafutók, stb.. Mivel nyitottak vagyunk, a rendszeres tapasztalatcsere révén sokat tanulunk is egymástól a futás különböző formáiról.

Elmondható, hogy sikerült örvendetesen jó viszonyt és együttműködést kialakítani a környéken működő más futóklubokkal.

A jövőt illetően a legfőbb cél, hogy megőrizzük azt a kiváló csapatszellemet, ami jellemzi a társaságot. A lényeg, hogy aki szereti a futást, az érezze jól magát köztünk, találjon barátokra és kapjon lehetőséget arra, hogy sok szép futóélményben lehessen része.

Futóink, akik blogot írnak

A nevekre kattintva eléred az oldalakat: